PRAVILA PRIVATNOSTI

I ZAŠTITTA PODATAKA

Učilište Šoić

PRAVILA PRIVATNOSTI I ZAŠTITE PODATAKA

ŠOIĆ PROMET d.o.o. posvećuje veliku pozornost na zaštitu Vaše privatnosti.

U bilo kojem trenutku možete na kontaktirati ukoliko imate pitanja ili probleme u vezi s korištenjem Vaših osobnih podataka, a mi ćemo sa zadovoljstvom pomoći. Korištenjem našeg portala i/ili naših usluga dajete sugalsnost da se Vaši osobni podaci obrađuju na način koji je opisan ovim Pravilnikom.

SADRŽAJ

1. Definicije koje se koriste u Pravilniku

2. Načini zaštite osobnih podataka

3. Korisnička prava u odnosu sa osobnim podacima

4. Opis podataka korisnika koje Portal prikuplja

5. Način korištenja podataka korisnika Portala

6. Dozvole i pristup osobnim podacima korisnika

7. Načini zaštite korisničkih podataka

8. Informacije o kolačićima i drugim tehnologijama

9. Kontakt informacije

OPIS SADRŽAJA

1. Definicije koje se koriste u Pravilniku

Osobni podaci – svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može identificirati.

Obrada – svaka radnja ili skup radnji izvršenih na Osobnim podacima ili skupu osobnih podataka.

Nositelj podataka – fizička osoba čiji se Osobni podaci obrađuju. Dijete – fizička osoba mlađa od 16 godina.

2. Načini zaštite osobnih podataka

Obećavamo da ćemo se voditi sljedećim principima zaštite podataka:

Obrada je zakonita, fer, transparentna. Aktivnosti naše obrade imaju zakonitu osnovu. Uvijek uzimamo u obzir Vaša prava prije obrade osobnih podataka. Pružit ćemo Vam informacije u vezi s obradom po zahtjevu.


Obrada je ograničena svojom svrhom. Aktivnosti naše obrade u skladu su sa svrhom zbog koje su osobni podaci skupljeni.


Obrada je završena s minimalnim podacima. Mi skupljamo i obrađujemo minimalnu količinu Vaših osobnih podataka potrebnih za bilo koju svrhu.


Obrada je ograničena vremenskim intervalom. Nećemo čuvati Vaše osobne podatke duže no što je potrebno.


Učinit ćemo sve kako bi se osigurala točnost podataka.


Učinit ćemo sve kako bi se osigurao integritet i povjerljivost podataka.

3. Korisnička prava u odnosu sa osobnim podacima

Nositelj podataka ima sljedeća prava:

Pravo na informaciju – podrazumijeva da imate pravo znati obrađuju li se Vaši privatni podaci; koji podaci su skupljeni, odakle se dobivaju i zašto se i od strane koga obrađuju.


Pravo

na pristup – podrazumijeva da imate pravo da pristupite podacima skupljenim o Vama i od Vas. To uključuje i pravo na zahtjev i dobivanje kopije skupljenih Vaših osobnih podataka.


Pravo na ispravku – podrazumijeva da imate pravo da zatražite ispravku ili brisanje Vaših osobnih podataka koji su netočni ili necjeloviti.


Pravo na brisanje – podrazumijeva da u određenim okolnostima možete zatražiti brisanje Vaših privatnih podataka iz naših zapisa.


Pravo na ograničavanje obrade – podrazumijeva da ako se određeni uvjeti ispune, imate pravo ograničiti obradu Vaših osobnih podataka.


Pravo na prigovor na obradu – podrazumijeva da u određenim slučajevima imate pravo na prigovor na obradu Vaših osobnih podataka, na primjer u slučaju direktnog marketinga.


Pravo na prigovor na automatsku obradu – podrazumijeva da imate pravo na prigovor na automatsku obradu, uključujući profiliranje; i da ne budete predmet odluke zasnovane isključivo na automatskoj obradi. Ovo pravo možete iskoristiti kada god postoji ishod profiliranja, koji prouzrokuju pravne efekte koji se Vas tiču ili se djelomično odnose na Vas.


Pravo na prijenos podataka – imate pravo nabaviti Vaše osobne podatke u format koje uređaj može čitati ili ako je to izvodivo, direktan transfer jednog obrađivača na drugi.


Pravo na podnošenje žalbe – u slučaju da odbijemo Vaš zahtjev, garantiran pravom na pristup, dostavit ćemo Vam razlog zašto se to dogodilo. Ako niste zadovoljni kako se prema Vašem zahtjevu odnosi, molimo Vas da nas kontaktirate.


Pravo na pomoć nadzornog tijela – podrazumijeva da imate pravo na pomoć od strane nadzornog tijela i pravo na druga pravna sredstva, kao što je zahtjev za naknadu štete.


Pravo na povlačenje suglasnosti – imate pravo da povučete bilo koju suglasnost na obradu osobnih podataka.

4. Opis podataka korisnika koje Portal prikuplja

Informacije koje ste nam dostavili. To može biti Vaša e-mail adresa, ime, prezime, i tako dalje – uglavnom informacije koje su neophodne kako bismo Vam dostavili novosti iz područja EU fondova ili kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Čuvamo informacije s ciljem da biste mogli komentirati ili obavljati druge aktivnosti na stranici. Ove informacije podrazumijevaju, na primjer, Vaše ime i e-mail adresu. Informacije automatski skupljene o Vama. To podrazumijeva informacije koje se automatski skladište putem kolačića ili drugih alata za sesije. Na primjer Vašu IP adresu, povijest pretraživanja i tako dalje. Ove informacije se koriste zbog poboljšanja korisničkog iskustva. Javno dostupne informacijeMožemo sakupiti informacije o Vama koje su javno dostupne.

5. Način korištenja podataka korisnika Portala

Koristimo Vaše osobne podatke sa ciljem da: vas informiramo o novostima u području u kojem Šoić Promet posluje;


poboljšamo Vaše korisničko iskustvo;


ispunimo obaveze po zakonu ili ugovoru.

Koristimo Vaše osobne podatke na osnovu legitimnih razloga i/ili uz Vašu suglasnost.

Uz Vaš pristanak obrađujemo Vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

  • da šaljemo elektroničku poštu sa reklamnim sadržajem,
  • u druge svrhe za koje smo zatražili Vašu suglasnost.

Obrađujemo Vaše osobne podatke kako bismo ispunili obavezu koja dolazi iz zakona i/ili koristimo Vaše osobne podatke za opcije koje su predviđene zakonom. Zadržavamo pravo anonimnosti prikupljenih osobnih podataka i upotrebe takvih podataka. Koristit ćemo podatke van okvira Pravilnika samo kada su anonimni. Mogli

bismo obraditi Vaše osobne podatke u dodatne svrhe, ali da su u skladu s prvobitnom namjenom za koju su prikupljeni podaci.

Da bismo to uradili, osiguravamo:

  • veza između svrhe, konteksta i prirode osobnih podataka je pogodna za daljnju obradu;
  • daljnja obrada ni na koji način neće nauditi Vašim interesima iuvijek bi postojala određena zaštita za obradu.

Obavijestit ćemo Vas o daljoj obradi i svrsi.

6. Dozvole i pristup osobnim podacima korisnika

Ne dijelimo Vaše osobne podatke s nepoznatima. Vaše osobne podatke bismo mogli otkriti trećim stranama, ako ste dali suglasnost ili postoji druga pravna osnova za to.

7. Načini zaštite korisničkih podataka

Činimo najbolje da čuvamo Vaše osobne podatke kao sigurne. Koristimo sigurne protokole za komunikaciju i prijenos podataka (kao što je HTTPS). Koristimo se anonimnošću i pseudonimima, gdje je prikladno. Nadgledamo naše sisteme za moguće ranjivosti i napade. Iako dajemo sve od sebe, mi Vam ne možemo garantirati potpunu sigurnost informacija. Međutim, obećavamo da ćemo obavijestiti nadležne tijela u slučaju kršenja podatka. Također, obavijestit ćemo Vas i ako postoji

prijetnja za Vaša prava ili interese. Učinit ćemo sve razumno, kako bismo spriječili kršenja sigurnosti i pružit ćemo pomoć nadležnim tijelima, ako do kršenja dođe.

8. Informacije o kolačićima i drugim tehnologijama

Koristimo kolačiće i/ili slične tehnologije kako bismo analizirali ponašanje korisnika, administrirali stranicu, pratili kretanje korisnika i sakupljali informacije o drugim korisnicima. Ovo se radi u cilju personalizacije i poboljšanja korisničkog iskustva. Kolačić je mali tekstualni dokument sačuvan u Vašem računalu. Kolačići skladište informacije koji pomažu da stranice rade. Samo mi imamo pristup kolačićima s naše stranice. Možete kontrolirati svoje kolačiće na nivou pretraživača. Izbor da onemogućite kolačiće mogu ometati upotrebu određenih funkcija.Koristimo kolačiće u sljedeće svrhe:

Potrebni kolačići – ovi kolačići su Vam potrebni kako biste koristili važne funkcije na našoj stranici, kao što je prijavljivanje. Ovi kolačići ne skupljaju nikakve osobne informacije.


Analitički kolačići – ove kolačiće koristimo kako bismo pratili upotrebu i performanse naše stranice.

Možete ukloniti kolačiće sačuvane u svom računalu putem podešavanja unutar pretraživača. Kao alternative, možete kontrolirati kolačiće treće strane koristeći platforme za poboljšanje privatnosti, kao što su optout.aboutads.info ili youronlinechoices.com. Za više informacija o kolačićima, pogledajte llaboutcookies.org. Koristimo

Google Analitiku kako bismo mjerili promet na našoj stranici.

9. Kontakt informacije

ŠOIĆ PROMET d.o.o.

adresa: Kladje, Mirnovečka 35,   

Zadržavamo pravo da napravimo promjene pravila o privatnosti.

10430 Samobor,

Hrvatska

E-mail adresa: info@soic-promet.com

Broj telefona: +385 91 448 8268 (Patrik); +385 99 266 9833 (Jurica)

Promjene Pravila o privatnosti

Posljednja izmjena: ožujak, 2020.

PREGLED NASNIMLJENIH PREDAVANJA

Propustili ste predavanje?

U svakom trenutku možete pregledati prethodna predavanja